Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dvojí Slavia

Nedávno jsme se radovali z postupu fotbalistů Slavie do osmifinále Evropské ligy a obdivovali jsme její výkon proti Leicesteru. Utrápená nedělní výhra nad Baníkem nám však ukázala jinou Slavii, zranitelnou. A ne poprvé.

Proti Baníku se červenobílým v závěru utkání jen se štěstím vyhnulo soupeřovo vyrovnání a ztráta dalších dvou bodů. Přitom Ostravané hráli celý zápas bez vyloučeného Filla, v poločase vedla Slavia 2:0 a málokdo očekával komplikace. Především samotní hráči si nic podobného nepřipouštěli a na jejich hře to bylo sakramentsky vidět. Polevili v soustředěnosti, v důslednosti, ztráceli míč špatnými přihrávkami, u většiny odražených míčů byli později než soupeř, špatně stříleli, záložníci nebránili zodpovědně, stopeři byli děraví a Kolář zase předvedl jedno kaskadérské vyběhnutí... Zoufalý výkon! Zatím se zdá, že Ukrajinec Kačaraba, který nastoupil místo vykartovaného Kúdely, nezvládá ve Slavii to, čím na sebe upozornil v Liberci, podobně jako jiní nadějní hráči Hellebrant, Malínský nebo Karafiát, které trenér Trpišovský skoro obratem poslal na hostování. Ne každý je tak silný, aby se hned prosadil ve Slavii nebo Spartě.

Nejde ovšem jen o jednotlivce. Slavia je v lize sice stále neporažená, má osmibodový náskok před Spartou, ale zbytečně ztrácí remízami v duelech se soupeři, kteří by ji za normálních okolností neměli ohrozit: Příbram, Teplice, na podzim to byly Pardubice a Zbrojovka Brno. Troufnu si tvrdit, že společným jmenovatelem je podcenění soupeře (v Teplicích podle sestavy i ze strany trenéra Trpišovského). Marně si hráči v kabině říkají, že nesmějí nic podcenit, jejich podvědomí to cítí jinak. V předchozím kole na Slovácku, kde před rokem utrpěli poslední ligovou prohru a před zápasem věděli o skvělé formě soupeře, hráli naopak tragicky v prvním poločase, probudilo je teprve to, když rozlícený Trpišovský o poločase prokopl dveře od kabiny. Otočili zápas, ale i trochu se štěstím. A týden nato blamáž s Baníkem, opět se šťastným koncem. To ale nemůže trvat do nekonečna... Hostinský v naší ulici by řekl, že jsou to frajírci, ale nejsou zas tak dobří, jak si myslí.

Situace svádí to k domněnce, že v hlavách slávistů v posledních týdnech koluje jen Evropská liga. Tlačí jim na mozek a až příliš upozaďuje ligu. Všichni už myslí na čtvrteční duel s Glasgow Rangers, na to, jak se předvedou evropským lanařům, jak půjdou ve stopách „Angličanů“ Součka a Coufala... Podporují je v tom média, která neustále spekulují, jakou cenu mají slávisté na evropském trhu, jak po Leicesteru zase stoupla a který z nich odejde do ciziny už v létě. Brankář Kolář z toho má už delší čas motolici, protože jinak si nelze vysvětlit tolik jeho excesů, a to včetně zápasů na evropské scéně.

Teď čeká sešívané čerstvý skotský mistr, kterého si za soupeře přál hlavně trenér Trpišovský. Zdá se, že pokora, kterou projevovali před soubojem s Leicesterem, jde stranou, z Edenu zaznívají převážně optimistické prognózy.

Na to velký pozor!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Macho | pondělí 8.3.2021 14:42 | karma článku: 12,66 | přečteno: 289x
  • Další články autora

Milan Macho

Fotbalové nůžky se rozevírají

Budíček! Probuďme se ze snu, že se úroveň české fotbalové ligy nějak výrazně zvedla. Fakta z Evropské ligy: Liverpool – Sparta 11:2, AC Milán – Slavia 7:3. Smutný rezultát měření sil zástupců české ligy s anglickými a italskými.

15.3.2024 v 19:22 | Karma: 15,05 | Přečteno: 350x | Diskuse| Sport

Milan Macho

Spartě spadl hřebínek

Čtyřbodový náskok fotbalistů Sparty na druhou Slavii v čele ligy se po nedělním výbuchu Letenských v Plzni ztenčil na jediný bodík a jejich sebevědomí dostalo povážlivou ránu.

11.3.2024 v 17:50 | Karma: 15,35 | Přečteno: 395x | Diskuse| Sport

Milan Macho

Sparta má zaděláno na double

Dvě fotbalová derby odehraná v pěti dnech narýsovala pravděpodobnou nejbližší budoucnost obou pražských „S“. Sparta má zaděláno na double, tedy vítězství v lize i domácím poháru, Slavii hrozí, že s trofejemi vyjde naprázdno.

4.3.2024 v 19:49 | Karma: 9,35 | Přečteno: 231x | Diskuse| Sport

Milan Macho

Sparta zaslouženě vede ligu

Konec letošní fotbalové sezony je ve znamení euforie z toho, že tři české kluby se probojovaly do jarní fáze evropských pohárů, což je historický úspěch, i ze stoupající atraktivity české ligy, kterou vede Sparta.

18.12.2023 v 19:37 | Karma: 9,33 | Přečteno: 224x | Diskuse| Sport

Milan Macho

Neplodný útok Slavie

Slavia v osmifinále MOL Cupu nakonec fotbalisty Hradce Králové udolala 2:0, ale opět předvedla, jak strašně neefektivní je její hra, kolik toho musí její hráči naběhat, kolik přihrávek vyprodukují – a nic nevede ke kýženému gólu.

8.12.2023 v 12:14 | Karma: 24,94 | Přečteno: 2503x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Dárek pro starostu Řeporyjí. Před úřad mu aktivisté vysypali kupu hnoje

14. května 2024  7:27,  aktualizováno  11:17

Před městským úřadem v pražských Řeporyjích se v úterý ráno objevila hromada hnoje. Starostovi...

KOMENTÁŘ: Budeme všichni Nemo? Pěvecká Eurovize ukázala vizi Evropy

14. května 2024

Premium „Eurovizi vyhrál nebinární Švýcar Nemo. Nizozemce vyloučili za výhrůžný pohyb.“ A také: „Ústavní...

Za ubodání otce a zranění matky dostal cizinec osm let, k činu se přiznal

14. května 2024  8:41,  aktualizováno  10:54

Osmi lety vězení potrestal olomoucký krajský soud jednatřicetiletého muže z Ukrajiny, který pod...

VIDEO: Technici odpálili zbytky mostu v Baltimoru, loď přesunou do přístavu

14. května 2024  10:53

Sedm týdnů poté, co nákladní loď Dali uvázla pod částí zříceného mostu v americkém Baltimoru,...

Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky
Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky

Zrychlete vaření s kořenícími pastami Podravka Natur. Usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, protože zeleninu nemusíte čistit ani krájet, ale...

  • Počet článků 83
  • Celková karma 13,25
  • Průměrná čtenost 1509x
Volný publicista, spisovatel, autor několika knih z prostředí fotbalu (např. Sparta -  Slavia, rivalové navěky, Fotbal - historie od počátku do současnosti, Kopačky a zlatokopky, Fotbal v drápech smrti, Fotbalový poklad Messi, Bláža: Moje pravda, Fotbaloví géniové, Nejlepší brankáři světa, Zlatá kniha fotbalu, Fotbal - vášeň 20. století, Ježek - Trénoval jsem mistry).

Seznam rubrik