Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FD

sevillano

2. 9. 2008 15:24
...

ano je to škoda, že mladí talentovaní hráči jdou z ligy pryč, jen co se trochu ukážou, máte pravdu...ale na to, proč to tak je, jste si sám odpověděl (viz 3. odstavec) - dnes má cenu 100 mega, za pár týdnů mů nějakej magor (nechci použít rovnou slovo Řepka :-P) v nic neřešícím souboji na půlce zlomí nohu a má po kariéře = tržní cena 0... v dnešních podmínkách českého fotbalu se 100 mega za jednoho hráče nedá odmítnout, byť by byl sebelepší (i když ten hráč tu cenu v podstatě nemá), navíc přestup chce jak hráč, tak klub a především jeho manažer, to je neřešitelný... 

0 0
možnosti

jvsa

1. 9. 2008 13:55
Novináři ke kormidlu

Je velmi jednoduché z pozice novináře kritizovat tento a podobné prodeje, ale kdysi to velmi trefně řekl jeden z nenáviděných mužů našeho fotbalu, soudruh Košťál: "Chcete mít Spartu? To znamená sehnat milión korun denně." Jenže o to se rozlícení novináři starat nemusí, těm jde o ušlechtilé cíle v podobě růstu talentů a krásné hry našich mužstev. Kudy do toho? Snížit rozpočet - to nejde, protože pak za lepším uteče i ten zbytek co tam ještě je. Zvýšit rozpočet, ale jak? Tím, že budu vstupenky prodávat za 2000 Kč? Nebo snad někde čeká 150 Abramovičů s narvanou peněženkou klepajících se na to až koupí bezvýznamný klub z bezvýznamné země? Neustálý brekot nad tím jak je naše liga strašná, že je to jen odpad atp. se stává skutečným novinářským folklórem. Možná by stálo za to, aby si pár novinářů na měsíc zkusilo práci manažera takového klubu. Ušlechtilé řeči o nerozvinutých talentech nic nestojí. Starat se o to, aby x lidí mělo každý měsíc výplatu, už taková legrace není.

0 0
možnosti
EP

chassis hunter

1. 9. 2008 17:40
Re: Novináři ke kormidlu

kdyz na neco nemam,tak to nemohu delat...;-)

0 0
možnosti
KP

Komorovs Plynovs

31. 8. 2008 18:46
Já souhlasím s tím...

...že profesionální kádr mužstev je dost široký, naopak kvalita chybí...jednu dobu měla Sparta snad 35-40 profesionálních fotbalistů, drtivá většina na lavičce, na tribuně, na hostování, či si léčila zranění, avšak konkurenceschopných a těch pravých hráčů pramálo...Hřebík odehrál podzimní část LM s třinácti hráči, jeden se mu zraní, druhého prodají a je konec systému i nadějí...proto udržet si cca 15 - 20 opravdu kvalitních hráčů, u kterých se nepozná, zda je v základu, či leští lavičku, jelikož se pravidelně točí  + zbytek mladé naděje z juniorky, kt. se budou od vyýše zmíněných hráčů učit...

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

31. 8. 2008 9:49
Většina majitelů našich fotbalových klubů

bohužel přemýšlí dosti krátkozrace (tak jako i řada našich podnikatelů obecně). Neuvědomují si, že investice do hráčského kádru je sice náročná, ale v případě úspěšnosti může přinést zisk podstatně větší. Když by totiž Slavia či Sparta neprodali každého hráče při první solidní nabídce, ale počkali, až hráč ještě více výkonnostně vyroste (což například u Necida i Kadlece by byl reálný předpoklad), vydělali by pak mnohem více. Navíc by měli se silnějším hráčským kádrem větší šanci postoupit do LM, a nemuseli by se každoročně jen spoléhat na štěstí při losování předkola.

Samozřejmě, že je zde určité riziko, že se hráč může vážně zranit a jeho cena tím pádem klesnout, ale riziko přece k podnikání patří.

0 0
možnosti
KH

sci-fi

3. 9. 2008 16:45
Re: Většina majitelů našich fotbalových klubů

To není otázka dvou let, ale současnosti. Nemají prostě peníze na chod klubu nyní. Jak prosté. Není, CHL nejsou peníze. I     když tam hráč bude sedět na lavici, bude mít minimálně třínásobný plat, než když tady bude hrát. Vy byste odolal?

0 0
možnosti
T

TurboFrank

31. 8. 2008 7:39
Proč rozprodat?

Raději rovnou zrušit.

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

31. 8. 2008 9:37
Re: Proč rozprodat?

Opravdu "inteligentní" návrh ... ;-)

0 0
možnosti
JJ

kokr57

31. 8. 2008 2:49
vážený pane...

jsem Slavia fan od roku 1965, prodej Necida mne mrzí, ale Slavia má nový stadion, prožila loni sezónu snů a co má dělat? Na velkokluby chodí 60 tisíc diváků na každé kolo, navíc  tyto kluby pochopitelně také pravidelně účinkují v LM. Jak je možné,že naše dva top teamy Slavia a Sparta dostanou pro rozhodující utkání Arsenal, Ajax, Fiorentinu,Panathinaikos? To má snad Bělorusko,Kypr,Švýcarsko či Dánsko vyšší koeficient , že jejich kluby dostaly poměrně lehčí soupeře a troufnu si říci,že i výše zmiňované kluby by naše "S" vyřadily, ale tyto kluby jsou letos v LM. A kde mají potom vzít peníze na provoz, jinak než prodejem hráčů? Funguje u nás prodej suvenýrů jako třeba u Celtiku? A já tvrdím jinou věc, i pro sponzory je 16 týmů v 1.lize je moc, 12. mužstev by bohatě stačilo a regionální sponzoři by nešetřili, Střížkov v 1.lize? Absurdní!Mužstva jako Most, Kladno,prodělečné pro sebe, zbytečné sportovně. 12 týmů s fotbalově,historicky a regionálně silným zázemím a makat. To je snad řešení.

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

31. 8. 2008 9:30
Re: vážený pane...

S vašim hodnocením lehkých a těžkých soupeřů jste trochu mimo - když je mužstvo kyperské, tak to už v dnešní době bohužel neznamená, že by jej české mužstvo bez problémů vyřadilo.  Kyperská Famagusta vyřadila Olympiakos Pireus, tedy řecké mužstvo (které vloni hrálo  rovnocennou partii například s Realem Madrid), kdežto naše Sparta s řeckým mužstvem vypadla ...

0 0
možnosti
LH

Tryskomys Muf

31. 8. 2008 2:20
Blabol

Blabol. 1) V drtive vetsine jde o volbu hrace odejit do zahranici, ne klubu. Hraci nejsou nevolnici, jsou pouze docasne vazani smlouvou s klubem. 2) Pokud ceska liga nemuze nabidnout srovnatelne podminky se zahranicim, pak je prirozene, ze hraci budou odchazet. 3) Pokud chcete, aby hraci zustavali v ceske lize, stante se sponzorem nejakeho klubu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 83
  • Celková karma 13,16
  • Průměrná čtenost 1509x
Volný publicista, spisovatel, autor několika knih z prostředí fotbalu (např. Sparta -  Slavia, rivalové navěky, Fotbal - historie od počátku do současnosti, Kopačky a zlatokopky, Fotbal v drápech smrti, Fotbalový poklad Messi, Bláža: Moje pravda, Fotbaloví géniové, Nejlepší brankáři světa, Zlatá kniha fotbalu, Fotbal - vášeň 20. století, Ježek - Trénoval jsem mistry).

Seznam rubrik