Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Já budu následovat pana Pavlíčka. Slavia si prohrála boj o titul sama zápasy s Hradcem, Teplicemi a Budějovicemi, kde bylo její povinnosti vyhrát. V tom posledním případě mne to samozřejmě nemrzi, protože tři body v zápase s červenobílími umožnily Dynamu ČB vyhnout se bojům o záchranu.

V každém případě platí, že nejdříve je třeba hledat chyby u sebe.

2 0
možnosti
MP

Ano, hledat chyby nejprve u sebe, to jste napsal naprosto přesně. A platí to obecně.

1 0
možnosti
JJ

Myslím, že tady jste podlehl návalu emocí a poněkud ztratil glanc, jinak vážený pane. Sparta nebyla "trapná", ale hrála zodpovědně a takticky tak, jak potřebovala. Trapná byla Slavia, která to šmrdlala kolem vápna a nakonec prohrála druhé derby prakticky vlastním gólem. Protože to, co tam předvedl ten vychvalovaný stoper... to byla...jak jen to říct slušně... no, na to mi moje slovní zásoba nestačí. Protože to nebyla žádná minela, nebo chyba. To byla sebevražda, kterou vzal sebou celý mančaft. A Trpišovský ho ještě omlouvá. To bylo přímo "napotlamě". (Nejsu Sparťan a fandil jsem spíš Slávii).

1 0
možnosti
VN

Tak si to tak neberte. Je to jenom sport a ten přináší i porážky. A jenom z porážek se rodí příští vítězství.

1 0
možnosti
MP

Máte pravdu. Sparta určitě nehraje dobře. Navíc ji z nějakého důvodu tlačí rozhodčí (nemám na mysli právě včerejší derby, i když zákrok na Jurečku si s tím Ogbuovým nezadal). Na druhou stranu, Slavia si titul (s pravděpodobností hraničící s jistotou) prohrála v jiných zápasech, kde byly 3 body povinností (Teplice, Budějovice, Hradec,...). A to podruhé za sebou. Pokud má tým držení míče přes 80% a nevyhraje, je to k zamyšlení. Nejsem žádný expert (což dokládá i to, že fandím Dukle ), ale podle mě jsou dvě oblasti na které by se měla Slávie zaměřit: 1) psychika (neboť duch vládne hmotou) a 2) střelba ze střední vzdálenosti (Slávie se snaží prokombinovat, resp. "donést" míč až za brankovou čáru).

3 0
možnosti
JP

Nabízím jiný úhel pohledu: Možná by se dal tento způsob vítezství Sparty chápat jako jakýsi (pro někoho) nečekaný Priskeho závan evropského pojetí fotbalu (a obecněji i evropského myšlení), který se uplatňuje v situacích, ve kterých jde tzv. o všechno, což Slavia evidentně nepochopila. Slavia toužila ve své české zaprděnosti ukázat celému národu, že je fotbalovější - a to se jí taky podařilo. Gratuluji. Možná by si ale mohla vzít ze sparťanského pojetí příklad do evropských pohárů, kde nikdo nemá zapotřebí naivně dokazovat svou fotbalovost, ale jde mu pragmaticky vždy jen o postup, čemuž uzpůsobí svou hru.

Kolikrát už se v historii stalo, že český klub vypadl v evropském poháru se soupeřem, který byl vyrovnaný nebo dokonce horší - mám dojem že se to děje pořád. Vítězí totiž zdravé sebevědomí před zakomplexovanou potřebou něco dokazovat, např. neudělat ostudu apod.

Takže otázka zní - co je lepší? plácání po ramenou za vítezství, nebo plácání za nic neřešící fotbalovost?

2 0
možnosti
Foto

Chápu, že jako slávista nejste a ani nemůže být objektivní, ale označovat vítěze zápasu za „trapného“ je i pod Vaši úroveň.

Píšete, že jste očekával, že Slavia vstřelí vítěznou branku. Mohu se optat, na základě čeho jste tak soudil?

A ještě jedna poznámka: Na držení míče se fotbal opravdu nehraje.

6 4
možnosti
JP

trapný blog od trapného macha

2 3
možnosti
Foto

Dobrý den, fotbal není krasobruzslení. Proto Slavii již drzhý rok titul unikne. Trapné je mít míč tolik procent na kopačce a třikrát vystřelit na branku. Slavii dlouhodobě schází hráč s likvidační finálovou přihrávkou. Ty do stran se nepočítají....

5 0
možnosti
MS

Sám za sebe konstatuji, že fotbal pro mě přestal být zajímavý v okamžiku, kdy se z tohoto sportu stala trapná přehlídka chcípáků a simulantů, kteří se - místo hraní s míčem - víc soustředí na hraní divadla před rozhodčím, aby jim odpískal, že se jim stal faul. A ten to odpíská na základě úplatku, který klub topil víc. Takový je fotbal dnes.

3 0
možnosti
JV

Trapný ja váš plačtivý blog.

Ta vaše útočná Slavia Vystřelila na branku 3x a bránící Sparta 4x. Asi tak..... Ale ještě není konec, klopýtnout může každý. Sparta klopýtla zatím 2x, Slavia 5x.

7 2
možnosti
  • Počet článků 83
  • Celková karma 13,16
  • Průměrná čtenost 1509x
Volný publicista, spisovatel, autor několika knih z prostředí fotbalu (např. Sparta -  Slavia, rivalové navěky, Fotbal - historie od počátku do současnosti, Kopačky a zlatokopky, Fotbal v drápech smrti, Fotbalový poklad Messi, Bláža: Moje pravda, Fotbaloví géniové, Nejlepší brankáři světa, Zlatá kniha fotbalu, Fotbal - vášeň 20. století, Ježek - Trénoval jsem mistry).

Seznam rubrik